nieuwbouw…

torteltuin

DE KERSENHOF

De Kersenhof is een uitbreiding van de Meanderhof.

21 november 2017 De Kersenhof gaat waarschijnlijk door. Er mogen vijf huizen gebouwd worden met elk een grote tuin. De richtprijs ligt waarschijnlijk rond de EUR 275.000 tot 300.000. Daarvoor woon je op een prachtig plek, super uitzicht, in een nul-op-de-meter huis (en wij verwachten nog steeds beduidend meer energie op te wekken dan we gebruiken), en ben je ingebed in de gemeenschap van de Meanderhof. Interesse? Neem snel contact op! In dit stadium is haast geboden als je nog wilt instappen. Neem contact op via dekersenhof@gmail.com.

Een stuk grond aan de kop van het Akkerbergplein, grenzend aan de Meanderhof, is nu in gebruik als moestuin en speelplek. We noemen die plek nu DE TORTELTUIN. Daar is samen met andere omwonenden een fijne plek gemaakt voor moestuinieren, ontmoeten, spelen en natuurbeleving. Zie daarover filmpje over de torteltuin.

torteltuin

torteltuin

Geen flat..

De gemeente was voornemens op die plek een flat te realiseren. Dat plan staat nu op een laag pitje. Maar er zal -helaas- gebouwd worden, vroeger of later. Diverse projectontwikkelaars hebben dat al geprobeerd, zoals Frion, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

.. maar liever huizen

Een aantal bewoners van de Meanderhof wil op die plek liever een ‘aanvulling’ op de Meanderhof realiseren. In plaats van een flat. Onder de naam DE KERSENHOF. Daarbij staat energieneutraal wonen centraal. De huizen wekken zelf de energie op voor verwarming en verlichting van de woning, voor alle andere thuis-gebruiksfuncties van de bewoners en liefst ook voor vervoer, voor de elektrische autokilometers die je verbruikt.

Locatie voor de Kersenhof

Locatie voor de Kersenhof

De huizen sluiten aan de voorkant in uitstraling aan bij de bestaande bebouwing aan het Akkerbergplein, met strakke vormen. De achterzijde past bij de uitstraling en kleuren van de Meanderhof.

Meer informatie over de plannen op de website van de kersenhof.

We zijn nog op zoek naar kandidaten die een woning willen kopen.  Interesse in deelname? Of vragen? Neem contact op via dekersenhof@gmail.com.